Keman Kursu İzmir Narlıdere en uygun fiyatlı keman eğitimini sunuyor. Keman çalmayı öğrenmek için en uygun fiyatlı, en doğru adres Narlıdere keman kursu Luvi sanat merkezi.
Keman derslerimiz hakkında daha çok bilgi edinmek için bu yazımızı sonuna kadar okuyabilirsiniz.
İzmir’de keman kursu veren yerler oldukça fazla ama kaliteli, uygun fiyatlı ve her seviyeye uygun eğitim veren keman kursu bulmak zor. Tüm bu seçenekleri bir arada bulunduran Luvi sanat merkezinde, özel keman dersi ve grup keman dersi seçenekleri ile eğitim alabilirsiniz. İzmir keman kursu fiyatlarını merak ediyorsanız eğer Luvi sanatın her dönem kampanyalı keman dersi ücretlerinden faydalanabilirsiniz.
Eğer Narlıdere’de, Güzelbahçe’de ya da Balçova’da oturuyorsanız ulaşımı oldukça kolay sanat merkezimizi mutlaka ziyaret edin. Ücretsiz keman deneme dersi randevusu almak için 0531 943 47 32 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilirsiniz.
Keman dersleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz. Şimdiye kadar öğrencilerimizin bize en çok sorduğu soruları sizin için derledik ve cevapladık.
Keman Dersleri Hakkında 4 Soru 4 Cevap
1- Keman öğrenme yaşı nedir? Kaç yaşında keman eğitimine başlanabilir?
Öğrencinin fizyolojik ve psikolojik yeterliliği göz önüne alındığında başlangıç yaşı olarak 7 yaşı önerebiliriz. Çocuğun fiziksel olarak yeterli ve enstrümanın farkına vararak zevk alabileceği bir yaş olmakla beraber, ilkokul hayatına başlamış olması da ince motor gelişimini tamamlamaya yakın olduğu için keman çalmayı daha kolay ve anlaşılabilir kılar. 7 yaş için uygun müzik aleti nedir diye araştırıyorsanız eğer gönül rahatlığı ile kemanı önerebiliriz.
Yazımızın devamında keman boyutları ve hangi yaş için hangi boy kemanın uygun olduğu konusunda bilgi edinebilirsiniz.
Youtube’da daha erken yaşta -hatta 2 yaşında bile- keman çalmayı öğrenmeye başlamış çocukların videolarına rastlayabiliyoruz. Üstün yetenekli bu çocuklarda enstrüman başlangıç yaşı daha erken olabiliyor. Siz de çocuğunuzu gözlemleyip yetenekli olduğunu düşünüyorsanız profesyonel müzisyenlerden yardım alabilir, çocuğunuzu yeteneğine göre yönlendirebilirsiniz.
Keman öğreniminde üst yaş sınırı ise bulunmaz. Eğer konservatuvara hazırlanmak istemiyorsanız her yaşta keman öğrenilebilir. Bu yaştan sonra öğrenemem, benden geçti artık diyen öğrencilerimizin pek çoğu orta-ileri seviyeye geldiler bile.
Narlıdere keman kursunda çocuklar için keman kursu ve yetişkinler için keman kursu olarak kendinize uygun eğitim seçenekleri bulabiliriniz.
Ayrıca müzik okullarının keman bölümüne hazırlanarak konservatuvar hazırlık sürecine girmek isteyen öğrencilerin girmek istedikleri okulların yaş sınırını öğrenmelerini ya da hocalarımızdan bu konuda bilgi istemelerini rica ediyoruz.
2- Keman çalmak zor mudur? Keman öğrenmek ne kadar sürer?
Keman çalmak zor mu değil mi açıklamadan önce size keman hakkında kısa bilgi vermek istiyoruz.
Diğer yaylı ve telli müzik aletleri ile karıştırılabilen keman; yay ile çalınan 4 telli violin ailesinin en küçük üyesidir. En küçük dediğimize bakmayın en yüksek tondan çalabileceğiniz yaylı müzik aletidir. Çeşitli kaynaklarda keman gibi yaylı müzik aletlerinin ortak kökeninin Orta Asya’daki Oğuz kemençesi olduğundan bahsedilir.
Modern anlamda tanıdığımız keman ise 14. Yüzyılda İtalya’da ortaya çıkmıştır. 16. Yüzyılda Antonio Stradivari ve Nicollo Amati gibi keman yapım ustaları sayesinde keman günümüzdeki son şeklini almıştır.
Günümüz kemanının diğer adı ise “viyolin”dir. Bazı yerlerde kullanılan keman yerine viyolin kullanımı kafanızı karıştırmasın, ikisi aynı enstrümandır.
Kemana başlayan herkes çok kısa sürede şarkı çalmak istese de keman çalmak ve öğrenim süreci sabır gerektiren bir süreçtir. Keman çalmak zor değildir ama perdesiz bir enstrüman olduğu için doğru notalara basmak ve doğru ses çıkarmak diğer müzik aletlerine göre daha zordur. Keman öğrenirken öğrencinin yeni bir kas koordinasyon becerisi edinmesi gerekeceği için diğer müzik aletlerine oranla zorlanacağı durumlar olabilir. Bu süreçte düzenli bir şekilde alınan dersler ve verilen keman egzersizlerini eksiksiz yapmak bu süreci kolaylaştırır.
Pratik yapmak, etüt çalışmaları ve öğretmenlerin notlarını tutmak son derece önemlidir. Bundan sonra teknik beceri ile birlikte müzik kulağı da gelişecek ve keman çalmak zamanla daha zevkli bir hale gelecektir. Gerçekten keman çalmak isteyen bir öğrenci, düzenli bir çalışma ile 2. aydan sonra yavaş yavaş parçaları çalmaya başlayacağını görecektir.
Keman çalmak konusunda detaylı hazırladığımız yazıya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz; https://luvisanat.com/keman-calmak-zor-mudur/
3- Keman eğitiminde neler öğreneceğim? Keman derslerinde neler işlenir?
Keman derslerimize başlamadan önce öğretmenimiz ve öğrencinin katılacağı bir deneme dersi planlıyoruz. Bu deneme dersinde öğrencinin keman eğitimi konusunda merak ettiği soruların cevabını yanıtlıyoruz. Varsa müzik geçmişi hakkında bilgi ediniyoruz ve kişiye göre program oluşturuyoruz.
Keman kursu İzmir Luvi sanat ders işleyiş şeklini genel hatları ile maddeler halinde sıralamak gerekirse eğer;
- Öncelikle keman derslerinin işleneceği metot belirlenir. Keman metodu seçimi profesyonel eğitmenler tarafından, öğrencinin durumuna ve müzik geçmişine göre seçilmelidir. Öğrencinin sıkılmadan, akıcı ve verimli ders işleyebilmesi için metot seçimi çok önemlidir.
- Kemanın ve arşenin tutuşu hakkında bilgi verilir. Parmak, kol ve bilekleri doğru konumlandırarak; sol el ve sağ el teknikleri öğretilir.
- Öğrencinin doğru tutuşu sağlandıktan sonra keman yayı çekme egzersizleri öğretilir. Doğru bir ses çıkarmak için oldukça önemli olan yay çekme dönemi öğrencinin çalışma sıklığına göre uzayıp kısalabilir.
- Tüm bu süreçten sonra seçilen keman eğitim metodunun işleyişine bağlı kalınarak nota bilgisi verilir ve başlangıç şarkıları çalınmaya başlar.
Keman öğrenmek sonsuz bir yolculuktur, siz ne kadar ilerlemek isterseniz o kadar eğitim verilebilir. En ünlü ve başarılı müzisyenler dahi çalışmalara, teknik öğrenimlerine hayat boyu devam ederler. O yüzden “ne kadar sürede keman öğrenirim?” sorusunun cevabı öğrenciye ve beklentisine bağlıdır. Luvi sanatta temel seviye keman derslerinden, ileri seviye keman derslerine kadar her seviyeye uygun keman eğitimi verilmektedir.
4- Başlarken hangi kemanı satın almalıyım? Yeni başlayanlar için keman konusunda rehberlik ediyor musunuz?
Öncelikle belirtmek isteriz ki; kemanınız olmadan da kursumuza başlayabilirsiniz. Dersliklerimizdeki kemanlardan hem ders sırasında hem de ders dışı zamanlarda çalışmak amaçlı yararlanabilirsiniz.
Keman çalmaya kesin olarak karar verip keman satın almak istediğinizde keman kursu öğretmenlerimiz size keman satın alma sürecinde yardımcı olacaklardır.
Hangi marka keman almalıyım? Başlangıç keman fiyatları nelerdir? Doğru kemanı nasıl seçebilirim? Gibi soruların cevabını vermeye çalışacağız.
Keman satın almadan önce en çok kafa karışıklığının yaşandığı kısım keman için ayrılacak bütçe meselesi oluyor. Kemanlar kalite olarak farklılık gösterdiği için fiyatları arasında da uçurum olabiliyor. Genelde yeni başlayan öğrencilerimiz başlangıç kemanlarını tercih ediyorlar. Seviyeleri geliştikçe kemanlarını yükseltmek amaçlı profesyonel keman seçimleri yapıyorlar.
Keman seçiminde hocalarımızın önerdiği ilk şey öğrencinin yaşına bağlı olarak keman boyutunun belirlenmesidir. Keman boyutları hakkında bilgi sahibi olmamız kemanı kullanacak öğrenciye uygun kemanı doğru bir şekilde seçebilmemizi sağlar. Kemanlar farklı boyut seçenekleri ile 4’e ayrılırlar. Bunlar;
- Tam keman (4/4) yetişkinler için uygun olan keman boyudur. 12 yaştan itibaren kullanılabilir.
- Üç çeyrek keman (3/4) 10-12 yaş arası öğrenciler için
- Yarım keman (1/2) 8-10 yaş arası öğrenciler için
- Çeyrek keman (1/4) 6-8 yaş arası öğrenciler için
- Sekize bir keman (1/8) 5-6 yaş arası öğrenciler için
- On altıda bir keman (1/16) 3-5 yaş arası öğrenciler için uygun olan kemanlardır.
Keman seçimi öğrencinin hevesinin kırılmadan eğitime devam edebilmesi için çok önemlidir. Çünkü sürekli akordu bozulan, teli kopan, kötü ses çıkaran bir müzik aleti ile çalışmak oldukça zor ve motivasyon düşürücüdür. Bu tip hataları genelde çok ucuz kemanlarda gözlemliyoruz ve asla öğrencilerimize satın almalarını önermiyoruz.
Kaliteli başlangıç keman fiyatları genellikle 500-600 ₺ civarından başlamaktadır. 150-200-250 ₺ bandındaki sıfır kemanlardan uzak durmanızı tavsiye edebiliriz. Bu tip kemanlar sürekli izi uğraştıracaktır ve keman için sürekli para harcamanıza neden olacaktır.
Size önerebileceğimiz başlangıç için keman markaları ve modelleri;
- Rösler VLA-8
- Rösler RS3A
- Carlovy VLA-8 ve VLA-9
- Stentor 1018/A ve 1400/A
Enstrüman almadan önce çok kafa karışıklığı yaşanıldığını bildiğimiz için keman satın alırken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası hakkında da bilgi vermek istiyoruz;
Kemanlar el yapımı ve fabrikasyon olarak üretilirler. El yapımı kemanlar başlangıç için pahalı olabilir, fakat kaliteli fabrikasyon kemanlar da hem uygun fiyatlı hem de uzun yıllar müzisyeni doyuracak yapıdalardır. Kemanlar çeşitli ağaç türlerinden üretilir, fiyatları etkileyen diğer faktör kullanılan ağaçların türüdür. Kullanılması gereken ağaç türleri ve keman seçimi konusunda ayrıntılı bir rehber olarak hazırladığımız yazımızı bu linke tıklayarak okuyabilirsiniz; https://sozkonususanat.com/keman-nasil-secilir/
İzmir keman kursu nerede ve nasıl ulaşabilirim?
İzmir’in keman kursu Luvi sanat, Narlıdere ilçesinde bulunuyor. Mithatpaşa caddesi üzerinde bulunan keman kursumuz Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe hattı üzerinde oldukça kolay ulaşım imkanına sahiptir. Toplu taşıma duraklarının hemen önünde yer alan kursumuza; Sahilevleri, Balçova, Fahrettin Altay- Üçkuyular, Konak, Gaziemir, Güzelbahçe, Yelki, Urla, Çeşme, Seferihisar ilçe ve bölgelerinden rahatlıkla gelebilirsiniz.
0531 943 4732 numaralı telefonumuzu hemen arayarak ücretsiz deneme dersi randevusu alabilirsiniz. İlgili çalışanımızdan keman kursu fiyatları, kurs gün-saatleri ve konum konusunda ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.